Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΠΡΟΠΟΜΠΟΣ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ, καταγγέλλει την συστηματική υπονόμευση και απαξίωση των υπηρεσιών και των κοινωνικών παροχών του Δήμου, που σκοπό έχουν την είσοδο και την πλήρη αντικατάστασή τους από τα ιδιωτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα.

Ως Δημοτική παράταξη δηλώνουμε ότι μας βρίσκουν κατηγορηματικά αντίθετους οι όποιες μεθοδεύσεις να δοθούν οι υπηρεσίες του δήμου Αιγιάλειας σε ιδιώτες, έστω και προσωρινά, όπως σχεδιάζεται με την καθαριότητα. Συγκεκριμένα η Δημοτική αρχή επιχειρεί να δώσει την καθαριότητα σε ιδιώτες με πρόφαση ότι αυτό θα γίνει για δύο μήνες, έως ότου γίνει η πρόσληψη 20 εργαζομένων με οκτάμηνες συμβάσεις. Σημειωτέον ότι  για την σωστή λειτουργία της υπηρεσίας απαιτούνται τουλάχιστον οι τριπλάσιοι.


Αυτές οι μεθοδεύσεις σε συνδυασμό με την απαξίωση των Δημοτικών υπηρεσιών, είναι ο προπομπός της πλήρης ιδιωτικοποίησης στην τοπική αυτοδιοίκηση, που επιβάλλει ο Καλλικράτης και η πολιτική Κυβέρνησης Τρόικας. Ταυτόχρονα  όμως και ο προπομπός περαιτέρω τσακίσματος των εργασιακών σχέσεων και απολύσεων στους ΟΤΑ.

Οι δημότες πληρώνουν δημοτικά τέλη και μάλιστα αυξημένα, για να έχουν δικαίωμα σε ποιοτικές Δημόσιες, δημοτικές υπηρεσίες και για την επαρκή στελέχωση του προσωπικού του Δήμου και όχι για να κερδοσκοπούν εις βάρος του τα ιδιωτικά συμφέροντα και να συντηρείται το εργασιακό καθεστώς-Μεσαίωνα μέσα από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων του Δήμου Αιγιάλειας και στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους. Θα πρέπει άμεσα, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και με μαζικούς απεργιακούς αγώνες να διεκδικήσουν:

-Την άμεση πρόσληψη του απαιτούμενου αριθμού εργαζομένων στην καθαριότητα για να σταματήσει να υπολειτουργεί και να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες
-Η προσλήψεις να γίνουν με μόνιμες συμβάσεις εργασίας και αξιοπρεπείς μισθούς
-Όχι στα οκτάμηνα, πεντάμηνα και τα υπόλοιπα «δουλεμπορικά» προγράμματα ΕΣΠΑ-οδηγίες της ΕΕ
-Όχι στην διαθεσιμότητα-κινητικότητα-αξιολόγηση που σκοπό έχουν μόνο τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων που έχει συμφωνήσει η Κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με την ΤΡΟΙΚΑ
-Όχι στην παράδοση των υπηρεσιών του Δήμο σε ιδιώτες.


Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ καλεί όλους τους πολίτες της Αιγιάλειας να σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων και όλοι μαζί να διεκδικήσουμε καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους και δημόσιες-δωρεάν, ποιοτικές δημοτικές υπηρεσίες και παροχές για όλη την κοινωνία.