Σχόλιο του Ορέστη - Αναστάσιου Κοντόπουλου - υποψήφιου στη Δημοτική Κοινότητα Αιγίου

Όσοι πολίτες της Αιγιαλέιας άκουσαν το ραδιοφωνικό ντιμπέιτ των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων το πρωί της Παρασκευής (2/3/2014) σίγουρα δεν περίμεναν κάτι διαφορετικό και σίγουρα τους περίμενε μια έκπληξη.
Τα μεγαθήρια του τόπου με πρωτοστάτες τις δύο κυρίαρχες δυνάμεις έριχναν  βέλη, μεταξύ τους, σε νυν, προηγούμενους και φαντάσματα. Γίναμε μάρτυρες για ακόμα μια φορά της παραφροσύνης και τους χάους που διέπει τα ταραγμένα μυαλά της περιοχής που νοιάζονται μόνο για δόξα, εξουσία και υστεροφημία.
Μέσα στη σαπίλα, το ψέμα και τις υπεκφυγές.. Η μόνη διαφορετική φωνή που είχε κάτι να πεί ήταν του εκπροσώπου της  παράταξή μας.
Η ¨ανατροπή στην αιγιάλεια¨ φάνηκε πως δίνει μια διαφορετική προοπτική και έναν αέρα ελπίδας, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος που εκπροσώπησε την παράταξη, Γιώργος Κουβαράς, έθεσε επί τάπητος τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος πολίτης της περιοχής, αναλύοντάς  και παρουσιάζοντας λύσεις και προτάσεις χωρίς υποσχέσεις και μεγαλοστομίες.
Σε αυτό το ντιμπέιτ τα ακούσαμε όλα, δημοτικούς συμβούλους που βρίσκονται ακόμα στην εξουσία και κατεβαίνουν με διαφορετική παράταξη να κατηγορούν πως δεν έγιναν έργα (κύριοι έχετε χάσει τα αυγά  και τα πασχάλια), προτάσεις και ιδέες που επιβαρύνουν τους δημότες, τρικυμία εν κρανίω και αδυναμία παράθεσης ολοκληρωμένων προτάσεων και λύσεων, σκουπιδοσυζήτηση χωρίς αποτέλεσμα και τέλος μια αλήθεια, ο πραγματικός λόγος που κάποιοι κατεβαίνουν στις εκλογές το ¨χρήμα¨.
Ακούγοντας τη <<συζήτηση>> και τις προτάσεις των υποψηφίων γινόταν όλο και πιο ευδιάκριτη η διαφορά τρόπου σκέψης και αντίληψης των προβλημάτων. Κοιτώντας δε την φωτογραφία των ατόμων που βρίσκονταν εκεί κατάλαβα τον λόγο, ήταν η διαφορά ηλικίας και όπως είναι λογικό η διαφορά παιδείας και νοοτροπίας.
Σίγουρα τα άτομα μιας μεγαλύτερης ηλικίας έχουν την εμπειρία αλλά έχουν χάσει και έχουν ξεχάσει κάτι.. Έχουν σταματήσει να ονειρεύονται, να ελπίζουν και αγωνίζονται για ένα καλύτερο μέλλον.
Απέναντι στις σκιές ενός σκοτεινού παρελθόντος, απέναντι σε σάπιες ιδέες, συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, κουμπαριλίκια και <<υποχρεώσεις>> , απέναντι σε όσους μας πολεμούν.

Θέτουμε το νέο, το διαφορετικό, το πρωτοπόρο..  Οι νέες και οι νέοι είναι η ελπίδα αυτού του τόπου και ως κομμάτι της νεολαίας που αγωνίζεται και διεκδικεί..
 ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ.  

Ορέστης - Αναστάσιος Κοντόπουλος
Υποψήφιος στη Δημοτική Κοινότητα Αιγίου