Το ξεπούλημα των παραλιών της Αιγιάλειας δεν πρέπει να περάσει!

Η «ανάπτυξη» που ευαγγελίζεται η άθλια-μειοψηφική Κυβέρνηση των μνημονίων και των αντιλαϊκών πολιτικών, προς όφελος του ιδιωτικού κεφαλαίου συνεχίζεται. Αφού πρώτα φτωχοποίησαν ευρύτερες κοινωνικές τάξεις και αφού στέρησαν από τα φτωχά λαϊκά στρώματα τα εισοδήματα, τους μισθούς, τις συντάξεις, τα εργασιακά δικαιώματα, το ίδιο το δικαίωμα στην εργασία και στα δημόσια κοινωνικά αγαθά, τώρα βάζουν στόχο το «ξεπούλημα» της Δημόσιας περιουσίας, στερώντας από το λαό το δικαίωμα στην αναψυχή αλλά και το ίδιο το δικαίωμα της λαϊκής κυριαρχίας πάνω στα εδάφη του.
Η τακτική τους γνωστή και δοκιμασμένη: εγκαταλείπουμε το δημόσιο χώρο στην τύχη του, τον απαξιώνουμε, γίνεται ακόμα και εστία μόλυνσης, προκαλείται η γενικευμένη δυσαρέσκεια και τότε έρχεται ο ιδιώτης  (σκέτος ή με τον μανδύα ενός φορέα – τι καλές που είναι και οι ΜΚΟ!)  για να αναλάβει να σώσει τον τόπο. Με το αζημίωτο βέβαια!
Στην προκειμένη περίπτωση την ευθύνη για την ένταξη των Παραλιών της Αιγιάλειας         ( Αλυκή, Άκολη, Κριός) στο ΤΑΙΠΕΔ και εν τέλει στο «σφυρί», δεν έχει μόνο η κεντρική διοίκηση και η Κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου, αλλά και η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η τοπική Δημοτική Αρχή, που συναίνεσαν και παρέδωσαν «αμαχητί» την δημόσια περιουσία των Αιγιαλέων.



Το ξεπούλημα δεν πρέπει να περάσει-οι πολίτες της Αιγιάλειας πρέπει να αγωνιστούν ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις που θα επεκταθούν στο άμεσο μέλλον.

-Γι’ αυτό η λύση δεν μπορεί να δοθεί από τους τοπικούς εκφραστές  του μνημονίου-την νέα και την απελθούσα δημοτική αρχή,  που κοροϊδεύουν για άλλη μια φορά το λαό της Αιγιάλειας, μιλώντας του για «αγώνες», παρακαλώντας για μια «ακρόαση» από τους τεχνοκράτες του ΤΑΙΠΕΔ.
-Η λύση όμως δεν μπορεί να έρθει σε καμία περίπτωση ούτε από την «καλύτερη διαχείριση» του προβλήματος, όπως αυτή προτείνεται από την Δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αποδέχεται το ξεπούλημα των παραλιών και μάλιστα ως «Βασιλικότερη του Βασιλέως», προτείνει ο «νέος ιδιοκτήτης» των παραλιών να περιφράξει τις εκτάσεις και να επιβάλει εισιτήριο στο κοινό!

Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους τους πολίτες της Αιγιάλειας, είναι πως η δημόσια περιουσία, οι δημόσιοι χώροι αναψυχής και οι φυσικές ομορφιές του τόπου μας, ανήκουν σε όλους μας και δεν μπορούν να δοθούν βορρά  στα «όρνεα» του ιδιωτικού κεφαλαίου, του κέρδους και της οικολογικής καταστροφής.

Σαν «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ» καλούμε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, τους φορείς, τις συλλογικότητες και τους πολίτες της Αιγιάλειας σε ένα κοινό μέτωπο αγώνα για:

-κοινό αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση
-καταδίκη και ακύρωση της απόφασης για την ένταξη των παραλιών στο ΤΑΙΠΕΔ
-Όχι στην οικολογική καταστροφή στο όνομα του κέρδους και του ιδιωτικού κεφαλαίου
-Οι παραλίες και οι δημόσιοι χώροι είναι περιουσία του λαού και η αναψυχή δικαίωμα όλων μας
-Καμία καταπάτηση, περίφραξη αιγιαλού-ΟΧΙ σε οποιαδήποτε μορφή εισιτηρίου –ελεύθερη πρόσβαση για όλους τους πολίτες.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ