Αρθρο του ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ Ε., υποψήφιου δημοτικού σύμβουλου με την ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Η γενιά μας βιώνει μια βαθιά και παρατεταμένη κοινωνική, οικονομική και ανθρωπιστική κρίση. Η ανεργία βρίσκεται στο 30 %, οι μορφές ελαστικής  και επισφαλούς εργασίας- ομηρίας που εκφράζεται με πεντάμηνα προγράμματα των 400 ευρώ  έχει γίνει μέσο εκβιασμών και ψηφοθηρίας, τα εργασιακά δικαιώματα έχουν καταπατηθεί. Οι αυτοκτονίες, τα συσσίτια, η κατάθλιψη, η απελπισία είναι η σκληρή πραγματικότητα που συναντάς στα μάτια των ανθρώπων .


   Από την μια άκρη της γης μέχρι την άλλη ο κόσμος χτίζεται με το αίμα των ασθενέστερων και των καταπιεσμένων. Από το mundial της Βραζιλίας και τις κατασταλτικές επιθέσεις στις φαβέλες που ποτίζουν το γκαζόν με το αίμα των εργατών μέχρι την Λαμπεντούζα και την Σάμο που οικονομικοί πρόσφυγες που προσπαθούν να ξεφύγουν από την φτώχια και τον πόλεμο  και να ζήσουν ένα καλύτερο αύριο, βυθίζονται και πνίγονται στις θάλασσες.
Από την Οδησσό που νεοναζί Ουκρανοί με την πλήρη κάλυψη της φιλοδυτικής κυβέρνησης, της ΕΕ και το ΝΑΤΟ δολοφονούν και καίνε ζωντανούς, στα κεντρικά γραφεία των συνδικάτων, αριστερούς και αντιφασίστες διαδηλωτές μέχρι τους χιλιάδες εργάτες απεργούς του εργοστασίου υποδημάτων Γιουέ Γιουέν στην Κίνα των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών και των εσωτερικών συνόρων.
Από τους εκατοντάδες εργάτες ανθρακωρύχους  που θάβονται ζωντανοί στα έγκατα της γης στα ορυχεια της Τουρκίας μέχρι τους αγώνες των καθηγητών ,των Γιατρών του ΕΟΠΥΥ, των αγροτών, των ανέργων, τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ και της νεολαίας ενάντια στην  πολιτική των μνημονίων, της λιτότητας και της ανεργίας  που εφαρμόζει η κυβέρνηση
ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μαζί με την ΕΕ και ΔΝΤ.
Αυτή είναι η ανάπτυξη που οραματίζονται στο βωμό του κέρδους και του κεφαλαίου .
Ας γκρεμίσουμε επιτέλους αυτόν τον κόσμο και ας χτίσουμε τον δικό μας, ας αγωνιστούμε για μια  άλλη κοινωνία που οραματιζόμαστε. Μια κοινωνία ισότητας, ελευθερίας, πολιτισμού και κοινοκτημοσύνης των αγαθών. Να πάρουμε  στα χέρια μας οι εργαζόμενοι και οι καταπιεσμένοι τις τύχες αυτού του τόπου. Ας γίνει η γενιά μας, η γενιά της ρήξης και της ανατροπής.


Παναγόπουλος Ελευθέριος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ»